Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ми държат задните спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми държат задните спирачки

Здравейте,

става въпрос за 145, боксер с дискови задни спирачки. Преди известно време установих че задните ми спирачки не държат добре. Обезвъздушавахме - резултат няма. Накладките са добре, защото ръчната държи перфектно. Има ли си представа някой от къде ще да е проблема. Или не обезвъздушаваме правилно, или пък проблема идва от другаде.
    Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

ами източи спирачната течност и налей нова и обезвъздуши тогава ако си доливал само има вероятност старата да е запушила някоя тръба и за това да не държат незнам да ли щее от това но се надявам да помогне
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

като обезваздушаваш има ли налягане силно ли тече или капе ??? може да е помпа ,АБС ,клеясали буталца, запушена система. Даи малко повече инфо да ти помогнем
      146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
      145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Има един регулатор за спирачното усилие на задните спирачки при натоварена/празна кола. Най-вероятно е от това.
        Дали може да се махне и да се сложи прост тройник не знам. Някой ако знае да казва, че и на мен ми е интересно.
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

И при мен го има тоя момент с кофти спирачките . Замислям се дали не е от помпата
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
            като обезваздушаваш има ли налягане силно ли тече или капе ??? може да е помпа ,АБС ,клеясали буталца, запушена система. Даи малко повече инфо да ти помогнем
            Налягането си е нормално при обезвъздушаване. Течността си излиза, балончета обаче не излизат. Което ме навява на мисълта че проблема е или в помпата или във нещо друго. Буталцата не са клеясали, а и едва ли и на двете едновременно ще клеясат и еднакво ще държат.

Интересно е на какви кръгове е спирачната система. Предполагам преден и заден, защото предните си държат идеално.

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
              Има един регулатор за спирачното усилие на задните спирачки при натоварена/празна кола. Най-вероятно е от това.
              Дали може да се махне и да се сложи прост тройник не знам. Някой ако знае да казва, че и на мен ми е интересно.
              На този разпределител с времето му клеясва щифта, който регулира задното усилие и блокира. В 99% от случаите, колата не е натоварена и блокира в такова положение, че усилието на задните колела е минимално. Имаше тема в 155 раздела, където след смяна на дискове и накладки не можех да обезвъздуша като хората и той се оказа причинителя (има и снимки). Може да се махне и да се сложи четворник (в случая), но опасността за се увъртиш и размажеш, при рязко използване на спирачките в завой, е реална.

Ето и въпросният пост в темата (пооправих само връзките към снимките, че се бяха разместили):
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...565#post236565
              Last edited by TRENDi; d.m.y г., 11:36.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Аз само да уточня нещо. Ръчната не е ли с отделни накладки, както при някои други марки коли? Защото колегата съди, че накладките са му ок по това.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                  Аз само да уточня нещо. Ръчната не е ли с отделни накладки, както при някои други марки коли? Защото колегата съди, че накладките са му ок по това.
                  Накладките са си едни и същи и за ръчна и за нормални спирачки. Това е и за барабанните и за дисковите спирачки на колите

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                    На този разпределител с времето му клеясва щифта, който регулира задното усилие и блокира. В 99% от случаите, колата не е натоварена и блокира в такова положение, че усилието на задните колела е минимално. Имаше тема в 155 раздела, където след смяна на дискове и накладки не можех да обезвъздуша като хората и той се оказа причинителя (има и снимки). Може да се махне и да се сложи четворник (в случая), но опасността за се увъртиш и размажеш, при рязко използване на спирачките в завой, е реална.

Ето и въпросният пост в темата (пооправих само връзките към снимките, че се бяха разместили):
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...565#post236565
                    Май и мен ме чака такава процедура. Добре си го описал, но снимки не видях. Ако имаш някоя ще е чудесно!

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Май и мен ме чака такава процедура. Добре си го описал, но снимки не видях. Ако имаш някоя ще е чудесно!
                      Снимките в поста са като линкове - сега ще ги "боядисам", че не се различават от стандартния текст...готово...
                      Last edited by TRENDi; d.m.y г., 18:07.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Оууу мерси

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                        X